Til innholdet

20.10.2014

Restråstoff fra NVG-sild med lønnsomhetspotensiale

Del artikkel

Prosjektet «Restråstoff fra NVG-sild til konsum» er nylig avsluttet. Prosjektet har avdekket og skapt grunnlag for lønnsom utnyttelse av restråstoff fra NVG-sild. Fokus har vært på produksjonsteknologi, karakterisering av restråstoff, kartlegging av mulige produktvarianter og marked, samt gjennomføring av produkttester.

Prosjektet har gitt lovende kommersielle resultater. Bedriftspartner i prosjektet, Grøntvedt Pelagic AS, har startet forretningssamarbeid med flere kunder om leveranser av restråstoff. Det er avdekket interessante produkt- og markedsmuligheter for bits and pieces, buklist og farse som kan danne grunnlag for at norsk pelagisk konsumindustri kan etablere lønnsom utnyttelse av restråstoff fra NVG-sild til konsum.

 Kommersialiserings- og implementerings-fasen videreføres i et prosjekt under Marint verdiskapingsprogram (MVP). Mange kunder ønsker å kjøpe produktene, men det er fortsatt et utviklingsbehov for å optimalisere anvendelsesområder og introduksjon i markedet. Markedspotensialet anslås å være størst i Polen og Kina.  

Informasjon om prosjektet, sluttrapport og fakta-ark finner du her

 

keyboard_arrow_up