Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 431 prosjekter

Prosjektnr: 901648
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Restverdier av aktive substanser ved bruk av rosmarinekstrakt som antioksidant til ferske og fryste makrellfileter

​I prosjektet “Kartlegging av oksidasjon i makrellfilet under fryselagring” (FHF-901199) ble det i rapporten Pelagisk løft: Oksidasjon i fryselagret japankuttet makrellfilet (Larssen, Wenche Emblem et al., Møreforsking, rapport MA18-6 (2018), vist at bruk av antioksidant (ros ...
Prosjektnr: 901645
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Evaluering av næringsklare, fremtidsrettede CO₂-klippfisktørker til implementering

De fleste industrielle klippfisktørkene i Norge benytter kuldemedium i varmpumpesystemene som allerede i dag har begynt å bli faset ut i henhold til Klimaavtalen. Det er svært viktig at ny fremtidsrettet teknologi kommer på plass. CO2-systemer er aktuelle. Det eksisterer en god d ...
Prosjektnr: 901639
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Dokumentere drypptap hos hvitfisk ved lagring og transport frem til produksjon

Ved produksjon og omsetning av fisk betales produktene etter vekt. Fisker får betalt etter landet kvantum og landanleggene får i andre enden betalt for sine produkter i produsert kvanta. Under produksjon av fiskeprodukter er det mange faktorer som kan påvirke kvalitet og utbytte. ...
Prosjektnr: 901638
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Studies on moisture levels in clipfish (cod and saithe) and methodologies applied by customs authorities (CLIPTURE) / Dokumentasjon av vanninnhold i klippfisk og saltfisk for eksport til Brasil (CLIPTURE)

​Brazil is one of the most important markets for the Norwegian clipfish industry. The Brazilian government made effective the new technical regulation for salted fish and clipfish by publishing the Instruçao Normativa nº1, do 15 de janeiro de 2019. Among others, this regulation l ...
Prosjektnr: 901630
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for automatisk trimming av makrellfilet

​FHF sin satsning “Pelagisk løft – Økt verdiskaping av makrell” omhandler bl.a. etablering av en effektiv og bærekraftig produksjon av makrellfilet for eksport til Japan og Korea. For at norsk produksjon av makrellfilet skal kunne konkurrere med produksjon i lavkostland som ...
Prosjektnr: 901628
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kartlegge forekomst av kveis i hvitfisk i norske farvann gjennom året

​Norge eksporterte 370 000 tonn hvitfisk til en verdi av 15 milliarder kr i 2019. Blant disse er torsk (Gadus morhua) i særklasse og sto for 180 000 tonn til en verdi av over 10 milliarder kr. I likhet med andre marine fiskeslag er også torskefisker som regel infisert med la ...
Prosjektnr: 901621
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Dokumentasjon og kunnskap om muggsopp og lukt i ulike faser av tørrfiskproduksjon

Tørrfiskproduksjon er basert på erfaring gjennom mange år. Fisken fanges i perioden februar til april og henges deretter på hjell ute for å tørke. Slik henger fisken i 3–4 måneder før den tas inn og tørkes videre på lager til den når et vanninnhold på ca. 21 %. Tørketiden fo ...
Prosjektnr: 901620
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Kvalitetsforskjell mellom tørrfisk hengt med og uten hoder

​Tradisjonelt henges tørrfisken i Norge som sløyd og hodekappet, hengt rund. Et mindre volum henges også som rotskjært hvor deler av ryggen er fjernet før henging.I det asiatiske markedet omsettes noe av tørrfisken med hode på. I Norge fastsetter imidlertid “Forskrift for kvalite ...
Prosjektnr: 901616
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Formidling av FoU innen konvensjonell sektor 2020

​FHF har flere pågående FoU-aktiviteter innenfor konvensjonell sektor. Det legges stor vekt på å formidle resultatene fra disse aktivitetene til bransjen, både innenfor rammene av de enkelte FoU-prosjektene og gjennom samlinger. Dette vil legge et godt grunnlag for kommersiell ut ...
Prosjektnr: 901614
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kommersiell kveisdeteksjon på hvitfisk

Påvisning av kveis i fiskekjøtt har vært og er fortsatt en stor utfordring innenfor norsk fiskerinæring. I de siste årene har dette aktualisert seg gjennom problemer med innførsel av norske salt- og klippfiskprodukter til Brasil. Synlig kveis blir ikke akseptert. Dette utgjør en ...
keyboard_arrow_up