Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 439 prosjekter

Prosjektnr: 901667
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av effektive omleggingsprosesser i produksjon av klippfisk for mindre størrelser

​Ved produksjon av klippfisk legges flekket fisk og salt lagvis i kar, samtidig som karet fylles med saltlake mot slutten. Etter modning i kar, vendes innholdet over på en palle. Fra pallen legges fisken over på tørkerivogner (“omlegging”) før tørking. Etter tørking sorteres klip ...
Prosjektnr: 901668
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling, kalibrering og verifisering av håndholdt vannmåler for klippfisk og saltfisk

Vanninnhold i klippfisk er en viktig parameter som definerer kvalitet på klippfisk til eksport. Det har tidligere vært uttrykt behov for en hurtig og ikke-destruktiv metode for måling av vanninnhold i klippfisk siden denne vil kunne brukes til prosesskontroll ved tørking, ...
Prosjektnr: 901661
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Seleksjon i reketrål: Overlevelse av reker som selekteres ut i havoverflaten

​Ressursforvaltning basert på minstemål og størrelsesselektive redskaper forutsetter at det som selekteres ut er levedyktig. I motsatt fall er det bedre å beholde fangst av yngel til industrielle produkter. Utsortering av reker skjer primært i trålposen der fangsten akkumuleres. ...
Prosjektnr: 901636
Varighet: 2021 - 2024
Status: Pågår

Kartlegging av optimalt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus

​Med et råstoffgrunnlag på over 1,5 millioner tonn fisk per år, er pelagisk sektor en betydelig aktør i norsk fiskerinæring. Mens de pelagiske artene makrell, lodde og sild i hovedsak anvendes til humant konsum, bearbeides kolmule og andre fiskeslag hovedsakelig til mel og olje. ...
Prosjektnr: 901654
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Ny teknologi for økt foredling og verdiskapning for avskjær fra salt- og klippfisk (FORREST)

​For å styrke konkurransesituasjonen til norsk salt- og klippfiskindustri må vi tilby nye produkter som tilfredsstiller dagens krav fra konsumentene. En måte å gjøre dette på er å vanne ut fisken i Norge og selge den i fryst tilstand i porsjonsstykker samt å utnytte avskjær ti ...
Prosjektnr: 901630
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for automatisk trimming av makrellfilet

​FHF sin satsning “Pelagisk løft – Økt verdiskaping av makrell” omhandler bl.a. etablering av en effektiv og bærekraftig produksjon av makrellfilet for eksport til Japan og Korea. For at norsk produksjon av makrellfilet skal kunne konkurrere med produksjon i lavkostland som ...
Prosjektnr: 901648
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Restverdier av aktive substanser ved bruk av rosmarinekstrakt som antioksidant til ferske og fryste makrellfileter

​I prosjektet “Kartlegging av oksidasjon i makrellfilet under fryselagring” (FHF-901199) ble det i rapporten Pelagisk løft: Oksidasjon i fryselagret japankuttet makrellfilet (Larssen, Wenche Emblem et al., Møreforsking, rapport MA18-6 (2018), vist at bruk av antioksidant (ros ...
Prosjektnr: 901628
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kartlegge forekomst av kveis i hvitfisk i norske farvann gjennom året

​Norge eksporterte 370 000 tonn hvitfisk til en verdi av 15 milliarder kr i 2019. Blant disse er torsk (Gadus morhua) i særklasse og sto for 180 000 tonn til en verdi av over 10 milliarder kr. I likhet med andre marine fiskeslag er også torskefisker som regel infisert med la ...
Prosjektnr: 901645
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Evaluering av næringsklare, fremtidsrettede CO₂-klippfisktørker til implementering

De fleste industrielle klippfisktørkene i Norge benytter kuldemedium i varmpumpesystemene som allerede i dag har begynt å bli faset ut i henhold til Klimaavtalen. Det er svært viktig at ny fremtidsrettet teknologi kommer på plass. CO2-systemer er aktuelle. Det eksisterer en god d ...
Prosjektnr: 901639
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Dokumentere drypptap hos hvitfisk ved lagring og transport frem til produksjon

Ved produksjon og omsetning av fisk betales produktene etter vekt. Fisker får betalt etter landet kvantum og landanleggene får i andre enden betalt for sine produkter i produsert kvanta. Under produksjon av fiskeprodukter er det mange faktorer som kan påvirke kvalitet og utbytte. ...
keyboard_arrow_up