Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 441 prosjekter

Prosjektnr: 901666
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Utvikling av nye industrielle metoder for produksjon av klar sildeolje til humant konsum

Bakgrunn for utlysningen var et behov for å utvikle en mer effektiv industriell prosess for å oppnå en klar sildeolje ved kjøletemperatur enn det som oppnås med dagens metode. Potensialet for økt verdiskapning i pelagisk industri ligger i økt bearbeiding av makrell i Norge, ...
Prosjektnr: 901665
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Industriell løsning for tining og nedkjøling av makrell til filetering

Utvikling av teknologi, prosess og kunnskap om filetering av makrell i Norge har hatt høy prioritet i norske bedrifter i en årrekke, og flere prosjekter har blitt gjennomført på dette området (Karlsdottir et al. 2018; Sone et al. 2017; Washausen and Lind Olsen 2018). Fortsatt gje ...
Prosjektnr: 901663
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Utvikling av et miljøvennlig teinefiske etter snøkrabbe: Økt fangsteffektivitet, selektivitet og velferd

Snøkrabbe er en ny ressurs for den norske fiskeflåten, og det er forventet at dette fiskeriet vil øke i omfang som følge av en betydelig økning i utbredelsen av snøkrabbe. Det ligger derfor et stort økonomisk potensial i dette fiskeriet, og på sikt vil eksportverdien av snøkrabbe ...
Prosjektnr: 901667
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av effektive omleggingsprosesser i produksjon av klippfisk for mindre størrelser

​Ved produksjon av klippfisk legges flekket fisk og salt lagvis i kar, samtidig som karet fylles med saltlake mot slutten. Etter modning i kar, vendes innholdet over på en palle. Fra pallen legges fisken over på tørkerivogner (“omlegging”) før tørking. Etter tørking sorteres klip ...
Prosjektnr: 901668
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling, kalibrering og verifisering av håndholdt vannmåler for klippfisk og saltfisk

Vanninnhold i klippfisk er en viktig parameter som definerer kvalitet på klippfisk til eksport. Det har tidligere vært uttrykt behov for en hurtig og ikke-destruktiv metode for måling av vanninnhold i klippfisk siden denne vil kunne brukes til prosesskontroll ved tørking, kva ...
Prosjektnr: 901661
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Seleksjon i reketrål: Overlevelse av reker som selekteres ut i havoverflaten

​Ressursforvaltning basert på minstemål og størrelsesselektive redskaper forutsetter at det som selekteres ut er levedyktig. I motsatt fall er det bedre å beholde fangst av yngel til industrielle produkter. Utsortering av reker skjer primært i trålposen der fangsten akkumuleres. ...
Prosjektnr: 901636
Varighet: 2021 - 2024
Status: Pågår

Kartlegging av optimalt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus

​Med et råstoffgrunnlag på over 1,5 millioner tonn fisk per år, er pelagisk sektor en betydelig aktør i norsk fiskerinæring. Mens de pelagiske artene makrell, lodde og sild i hovedsak anvendes til humant konsum, bearbeides kolmule og andre fiskeslag hovedsakelig til mel og olje. ...
Prosjektnr: 901654
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Ny teknologi for økt foredling og verdiskapning for avskjær fra salt- og klippfisk (FORREST)

​For å styrke konkurransesituasjonen til norsk salt- og klippfiskindustri må vi tilby nye produkter som tilfredsstiller dagens krav fra konsumentene. En måte å gjøre dette på er å vanne ut fisken i Norge og selge den i fryst tilstand i porsjonsstykker samt å utnytte avskjær til m ...
Prosjektnr: 901630
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for automatisk trimming av makrellfilet

​FHF sin satsning “Pelagisk løft – Økt verdiskaping av makrell” omhandler bl.a. etablering av en effektiv og bærekraftig produksjon av makrellfilet for eksport til Japan og Korea. For at norsk produksjon av makrellfilet skal kunne konkurrere med produksjon i lavkostland som ...
Prosjektnr: 901648
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Restverdier av aktive substanser ved bruk av rosmarinekstrakt som antioksidant til ferske og fryste makrellfileter

​I prosjektet “Kartlegging av oksidasjon i makrellfilet under fryselagring” (FHF-901199) ble det i rapporten Pelagisk løft: Oksidasjon i fryselagret japankuttet makrellfilet (Larssen, Wenche Emblem et al., Møreforsking, rapport MA18-6 (2018), vist at bruk av antioksidant (ros ...
keyboard_arrow_up