Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 426 prosjekter

Prosjektnr: 901638
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Studies on moisture levels in clipfish (cod and saithe) and methodologies applied by customs authorities (CLIPTURE) / Dokumentasjon av vanninnhold i klippfisk og saltfisk for eksport til Brasil (CLIPTURE)

​Brazil is one of the most important markets for the Norwegian clipfish industry. The Brazilian government made effective the new technical regulation for salted fish and clipfish by publishing the Instruçao Normativa nº1, do 15 de janeiro de 2019. Among others, this regulation l ...
Prosjektnr: 901621
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Dokumentasjon og kunnskap om muggsopp og lukt i ulike faser av tørrfiskproduksjon

Tørrfiskproduksjon er basert på erfaring gjennom mange år. Fisken fanges i perioden februar til april og henges deretter på hjell ute for å tørke. Slik henger fisken i 3–4 måneder før den tas inn og tørkes videre på lager til den når et vanninnhold på ca. 21 %. Tørketiden fo ...
Prosjektnr: 901620
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Kvalitetsforskjell mellom tørrfisk hengt med og uten hoder

​Tradisjonelt henges tørrfisken i Norge som sløyd og hodekappet, hengt rund. Et mindre volum henges også som rotskjært hvor deler av ryggen er fjernet før henging.I det asiatiske markedet omsettes noe av tørrfisken med hode på. I Norge fastsetter imidlertid “Forskrift for kvalite ...
Prosjektnr: 901616
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Formidling av FoU innen konvensjonell sektor 2020

​FHF har flere pågående FoU-aktiviteter innenfor konvensjonell sektor. Det legges stor vekt på å formidle resultatene fra disse aktivitetene til bransjen, både innenfor rammene av de enkelte FoU-prosjektene og gjennom samlinger. Dette vil legge et godt grunnlag for kommersiell ut ...
Prosjektnr: 901614
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kommersiell kveisdeteksjon på hvitfisk

Påvisning av kveis i fiskekjøtt har vært og er fortsatt en stor utfordring innenfor norsk fiskerinæring. I de siste årene har dette aktualisert seg gjennom problemer med innførsel av norske salt- og klippfiskprodukter til Brasil. Synlig kveis blir ikke akseptert. Dette utgjør en ...
Prosjektnr: 901612
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Effektiv og miljøvennlig kongekrabbeteine: Minske fangst av undermåls krabbe ved utsortering på fiskedypet

Kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) representerer en viktig næring for mindre kystfartøy og sjømatindustrien i nord, spesielt i Finnmark der det meste av det regulerte fisket skjer. Kvoten for 2019 er 1400 tonn hannkrabbe og 100 tonn hunkrabbe (Nilsen m.fl. 2019). Til tross ...
Prosjektnr: 901611
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av morgendagens fiskeredskap: Reketeine

​Prosjektets overordnede idé er å utvikle en teine for bærekraftig og miljøeffektiv fangst av dyphavsreker (Pandalus borealis). Skånsom fangst som gir god råstoffkvalitet, god fangsteffektivitet, enkel drift om bord i båt, stabilitet i sjø og seleksjon av undermåls reker vil ...
Prosjektnr: 901602
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Produksjon av kommersielle produkter fra hydrolyserte torskehoder i stor skala (PRIMAPROTEIN)

​De såkalte Heads Up-prosjektene, “Restråstoff: Anvendelser av hoder til humant konsum (HEADS UP) (”FHF-901308) og “Kvalitetsprotein fra torskehoder (HEADS UP II)” (FHF-901499) har generert god kunnskap om mulighetene knyttet til teknologi for hydrolyse av torskehoder. P ...
Prosjektnr: 901597
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av system for automatisk veiing, telling og sortering av levende torsk

For helårlig aktivitet, stabil råstofftilgang til markedet og økt lønnsomhet i hvitfisknæringen er levendelagring av torsk en viktig bidragsyter.Utøvelsesforskriften åpner i utgangspunktet for at fisk kan holdes i mellomlagringsmerd i inntil 12 uker før den må slaktes eller overf ...
Prosjektnr: 901596
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kartlegging og optimalisering av industrielle konsepter for refresh-produkter av hvitfisk (ReFresh)

Det hevdes ofte at rask innfrysing gir best kvalitet ved innfrysing av fisk fordi dette minimerer dannelse av store iskrystaller i fiskekjøttet. Dannelse av store iskrystaller kan føre til dehydrering og endrede teksturegenskaper. Typisk lagringstemperatur (fryselager for fisk) l ...
keyboard_arrow_up