Til innholdet

Prosjektbasen










Søk blant 516 prosjekter

Prosjektnr: 910196
Varighet: 2025 - 2028
Status: Pågår

Betydning av skånsom tørketeknologi for kvalitet av fiskemel og for kvalitet, helse og velferd i oppdrettslaks i kritiske produksjonsfaser (OptiBoost)

Produksjon av fiskemel av høy kvalitet kan bidra til økt verdiskaping og bedre ressursutnyttelse av marint restråstoff og andre marine ressurser som ikke benyttes til matproduksjon. Gjennom dette prosjektet ønsker fiskemel- og oppdrettsindustrien å utvikle ny kunnskap om fis ...

Prosjektnr: 910385
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Stabilisere, teste og implementere et effektivt og miljøvennlig agn for teinefiske etter snøkrabbe (STIMAS)

Snøkrabbefiskeriet er agnintensivt, og i de senere år har agnprisene, spesielt på akkar, økt dramatisk. I tillegg til at agnet er dyrt har det vært utfordringer med å i det hele tatt klare å importere tilstrekkelige mengder akkar. Basert på tildelte lisenser og årets kvotenivå (2 ...

Prosjektnr: 910240
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Vanntrekk ved bruk av batchvekt

Automatiserte veiesystemer, som batchvekter, er i økende grad tatt i bruk i sjømatindustrien og representerer et viktig steg mot mer effektiv, standardisert og digitalisert råstoffhåndtering. Slike systemer muliggjør kontinuerlig veiing med høy kapasitet, reduserer behovet for ma ...

Prosjektnr: 910365
Varighet: 2025 - 2026
Status: Pågår

Utvikle logistikkløsninger for flatfisk (LoggFlat)

Kunnskapen som utvikles i prosjektet vil bidra til en bedre utnyttelse av flyndre som ressurs. I første omgang skjer dette gjennom etablering av beste praksis for både levendelevering og tradisjonell levering av flyndre til fiskemottak. Disse prosedyrene skal sikre høyest mu ...

Prosjektnr: 910282
Varighet: 2025 - 2026
Status: Pågår

Like handelsbetingelser for makrell (Makrellhandel)

Flere av Norges hovedkonkurrenter for sjømat har eller vil i løpet av en tiårsperiode få tollfri adgang til det japanske markedet. Norge har så langt ikke lykkes med å få en frihandelsavtale med Japan. Med 140.000 fiskere står japanske fiskere sterkt i offentligheten. Det op ...

Prosjektnr: 910281
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Energieffektiv vannfjerning med høytemperatur-varmepumpe og overhetet damp

Prosjektet har som mål å verifisere effekten av å kombinere tørking med overhetet damp og høytemperatur varmepumper. I dag krever denne produksjonen omkring 500 kWh per tonn råstoff, men beregninger viser at dette energibehovet kan reduseres med over 50 %, ved å ta i bruk den nye ...

Prosjektnr: 910361
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Rutiner og tiltak for å unngå E.coli i hvitfiskprodukter (RSW-E.coli)

Hvitfiskindustrien bruker store ressurser på å utarbeide og vedlikeholde lovpålagte HACCP-systemer (Hazard Analysis and Critical Control Points). Formålet er å sikre at maten som produseres er trygg å konsumere gjennom hele holdbarhetsperioden. Dette er avgjørende både for folkeh ...

Prosjektnr: 910304
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Hodekapper til KM-sløyemaskin

For næringen vil det være en stor fordel med et nytt alternativ på en kappe- og sløyemaskin. Da denne maskinen er betydelig mindre og billigere så vil flere mindre båter kunne gå til innkjøp av denne typen maskin. Dette vil bidra til et løft for å bedre produksjonslinjene om bord ...

Prosjektnr: 910205
Varighet: 2025 - 2026
Status: Pågår

Industriell testing av portabelt nær-infrarød (NIR)-instrument i fiskeri- og havbruksnæringen (SenseInside)

En vellykket kommersialisering av måleinstrumentet vil gi stor nytteverdi i fiskeri og havbruksnæringen:Vanninnholdet i klippfisk er den viktigste kvalitetsegenskapen for å bestemme prisen. Et måleinstrument kan brukes under tørking, kvalitetssortering og kvalitetsinspeksjon ...

Prosjektnr: 910137
Varighet: 2025 - 2026
Status: Pågår

Mekanisk separasjon av klippfiskrygger (HØYTRYKK)

Klippfisk- og tørrfiskprodusenter har et sterkt ønske om økt forutsigbarhet i verdiskapingen knyttet til utnyttelse av restråstoff. De er opptatt av å utnytte hele fisken ut fra økonomiske, miljømessige og etiske perspektiver. Kundene blir stadig mer bevisste på dette, noe som og ...

keyboard_arrow_up