Til innholdet

Teknologi for fjerning av tykkfiskbein i makrellfilet

FHF lyser ut inntil 5 mill. NOK til utvikling og tilpasning av teknologi for fjerning av tykkfiskbein i makrellfilet

Pelagisk løft har bidratt sterkt til at pelagisk konsumindustri har investert betydelige midler til anlegg for filetering av makrellfilet.
Fortsatt gjenstår det å løse konkrete punkt i produksjonslinjen for å styrke konkurransen sammenlignet med tilsvarende produksjon i lavkostland.

Teksturen til makrellfilet er bløt og tar lett skade ved fysisk håndtering. Det gjør det vanskeligere å fjerne tykkfiskbein på en effektiv måte uten å skade kvaliteten på fileten. For å kunne produsere beinfri filet kreves det ytterligere innsats på utvikling av ny teknologi for å fjerne tykkfiskbeinet.
 

Målet med prosjektet er å utvikle ny- eller tilpasse eksiterende teknologi for automatisk å kunne fjerne tykkfiskbein i makrellfilet uten å skade filetens skinnside.

keyboard_arrow_up