Webinar: Én fiskeart – én fasit? Felles forståelse av spiselig andel og omregningsfaktorer i sjømatnæringen
Webinar: Én fiskeart – én fasit? Felles forståelse av spiselig andel og omregningsfaktorer i sjømatnæringen
Ulike tolkninger av spiselig andel og omregningsfaktorer gjør det vanskelig å sammenligne tall, dokumentere klimafotavtrykk og beregne matsvinn på en troverdig måte. Det er et behov å skape større enighet rundt begrepet samt opprette et bedre tallgrunnlag som i større grad speiler realiteten i industrien.
Prosjektet Analyse av spiselig andel av fisk og kartlegging av mengder norsk restråstoff eksportert med hovedprodukt (prosjektnummer 902035) har som mål å utvikle en felles veileder og tallgrunnlag som hele næringen kan stille seg bak.
SINTEF Ocean inviterer til dialog om ta og ha en mulighet for næringen å påvirke veien videre.
Program
- Bakgrunn og tidligere arbeid – Magnus Stoud Myhre, SINTEF Ocean
- Hva legger man inn i begrepet spiselig andel? – Shraddha Mehta, SINTEF Ocean
- Spørsmål og diskusjon
Webinaret arrangeres tirsdag 25. november 2025 fra klokka 10.00-10.45 i Microsoft Teams. Klikk her for å bli med i møtet når det starter.
Webinaret arrangeres av Cod Cluster / SINTEF Ocean. Les mer på nettsidene til Cod Cluster.