Til innholdet

15.08.2019

Maja Bævre-Jensen

Havbruk

Aqua Nor 2019 - Forskning og innovasjon samlet på Forskningstorget

FHF er en del av Forskningstorget på Aqua Nor. Er du opptatt av forskning og innovasjon for havbruksnæringen, er Forskningstorget stedet å besøke under Aqua Nor som åpner 20. august.

Forskningstorget på Aqua Nor 2019 samler 14 forsknings-, innovasjons- og undervisningsmiljøer. Med stands og torg som dekker 370 kvadratmeter, blir Forskningstorget godt synlig i den splitter nye utstillingshallen i Trondheim Spektrum.  

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik og Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen står for den offisielle åpningen av Forskningstorget tirsdag 20. august. Da går også startskuddet for en serie korte faglige seminarer som arrangeres på Forskningstorget i løpet av messeperioden. Her vil forskere og bedrifter belyse aktuelle temaer med ny, forskningsbasert kunnskap fra ulike miljøer og perspektiver. Seminarene vil presentere de nyeste resultatene fra forsknings- og innovasjonsprosjekter innenfor temaer som lakselus, ny teknologi, fiskehelse, fôrressurser, markeds- og samfunnsspørsmål, miljøutfordringer og nye muligheter fra havet.

I tilknytning til studentdagen som arrangeres den siste messedagen, vil det være et eget studentarrangement på Forskningstorget.

Møteplass for FoU-spørsmål

Forskningstorget skal være møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med miniseminarene, og i mindre, mer uformelle møter på torget eller hos de enkelte utstillerne. Alle som er interessert i forskning og innovasjon, inkludert universitetsutdanning innenfor akvakultur, skal vite at Forskningstorget er stedet å oppsøke disse dagene i august.

På Forskningstorget treffes ekspertisen på havbruksforskning og -innovasjon, fra A til Å. Det gjelder enten du har spørsmål om status for forskningen, ønsker informasjon om utdanningsmuligheter, har konkrete prosjektideer eller ønsker tips om samarbeid, finansieringsmuligheter og råd om å skrive prosjektsøknader.  

Forskningstorget – Forskning og innovasjon samler alle FoU-institusjonene blant AquaNor-utstillerne. I år vil det si Havforskningsinstituttet, Nofima, Veterinærinstituttet, Akvaplan-niva, NINA (Norsk institutt for naturforskning), NORCE, SINTEF Ocean/NTNU, UiT Norges arktiske universitet, Nord universitet, NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, FHF (Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering), Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

Du finner oss i Hall A på stand nummer A 125–138.

Detaljert program finnes på https://www.aqua-nor.no/program-2019-2/  

Kontaktpersoner for Forskningstorget:
- Anne Ditlefsen, Forskningsrådet, tlf. 977 53 665
- Maja Bævre-Jensen, FHF, tlf. 995 62 251

Programmet kan også ses på FHFs hjemmeside

keyboard_arrow_up