Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 426 prosjekter

Prosjektnr: 901748
Varighet: 2022 - 2023
Status: Pågår

Kunnskapsinnhenting for sameksistens mellom fiskeri- og havvindnæring

​Menneskeskapte klimaendringer påvirker havmiljøet og det er behov for teknologier for ren, fornybar energi som kan redusere dagens høye CO2-utslipp. Vindturbiner er en av de fornybare energikildene som etter hvert har fått stor, internasjonal utbredelse. Foreløpig bygges de fles ...
Prosjektnr: 901722
Varighet: 2022 - 2026
Status: Pågår

Bidrag til verdiskaping: Årlig evaluering av utvalgte FHF-prosjekter

FHF ønsker å få etablert en resultatmåling som er direkte innrettet mot økonomisk avkastning fra prosjekter. FHF har nylig utviklet et nytt system for resultatmåling. Det er etablert en rekke måleindikatorer basert på ulike aktørers vurdering av måloppnåelse i de enkelte prosjekt ...
Prosjektnr: 901710
Varighet: 2022 - 2026
Status: Pågår

Targeting atherosclerosis by cetoleic acid (22:1n-11): Dietary intervention studies in patients and mice / Undersøke effekten av ketolinsyre: Kostintervensjonsstudier hos pasienter og mus

Mat og helse er et tema med høy prioritet i verden, Europa og Norge. Særlig er livsstilsykdommer et sentralt tema. Kardiovaskulær sykdom er en slik sykdom og er tett knyttet til kosthold. Kardiovaskulær sykdom er forårsaket av aterosklerose. Det er e ...
Prosjektnr: 901696
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Betydningen av tollfrie kvoter for eksport av pelagisk fisk til EU

Norge har for tiden 17 tollfrie kvoter for eksport av pelagiske varer til EU, hvorav sju er tidsbegrensede og utløper i 2021. Analyse av handel/kvoter i 2018/19 viser at bare tre av de 17 kvotene var fullt utnyttet, og den samlede utnyttelsen var bare 33 %. Det framgår at de ...
Prosjektnr: 901703
Varighet: 2021 - 2021
Status: Avsluttet

Sysselsettingseffekter i EU

​Både næringen og departementet ser svært stor nytte i om prosjektet “Analyse av sysselsettingseffekter i EU som følge av norsk sjømatimport” (FHF-901027) kunne oppdateres relatert til sysselsetting i EU som følge av norsk sjømateksport.Det har stor verdi, både i dialog ...
Prosjektnr: 901617
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av beregningsregler for miljøfotavtrykk for marin fisk til humant konsum

EU-kommisjonen har siden lanseringen av den politiske målsetning for Single Market for Green Products Initiative1 og i Kommisjonens anbefalinger om metode dvs PEF-metoden (Product Environmental Footprint ) (COMMISSION RECOMMENDATION (2013/179/EU) (EUR-Lex – 32013H0179 – ...
Prosjektnr: 901749
Varighet: 2021 - 2023
Status: Pågår

Kunnskapssammenstilling om bruk av sjøareal for hele sjømatnæringen

​Det er stor interesse for å utnytte norske havområder til ny økonomisk aktivitet. Havvind, oppdrett av nye marine arter og mineralutvikling på havbunn er næringer som kan skape stor aktivitet, men som har behov for store sjøarealer. FHF ønsker derfor å øke kunnskapen om arealbeh ...
Prosjektnr: 901670
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Dokumentasjon og testing av alternative materialer til plast

​Plastavfall brytes langsomt ned og utgjør en overveldende del av marin forsøpling. Den britiske “fish & chips”-næringen har nylig utfordret norske produsenter om å redusere plastforbruket på ombordfryst filet. Det brukes opp mot 3 meter plastfilm per kartong, og beregnin ...
Prosjektnr: 901669
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Alternative materialer til plast som er brukt til snurrevadtau og trålmatter

​I fiskerinæringen er materialer av syntetisk plast å anse som helt avgjørende for effektivitet og verdiskaping. Uansett fiskeri i verden finner man nesten utelukkende plastbaserte fangstredskaper. Nye og sterke, syntetiske materialer til produksjon av tråd, nett og tauverk ( ...
Prosjektnr: 901653
Varighet: 2020 - 2021
Status: Avsluttet

Kartlegging av matsvinn i norsk sjømatindustri 2020

​BakgrunnEn tredjedel av all mat som produseres i verden blir enten ødelagt eller kastet. Dette tilsvarer 1,3 milliarder tonn mat hvert år. Dette er både et miljøproblem og en utfordring for klimaet. Å redusere matsvinn er et av hovedfokusområdene for bærekraft både globalt og i ...
keyboard_arrow_up