Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 420 prosjekter

Prosjektnr: 901617
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av beregningsregler for miljøfotavtrykk for marin fisk til humant konsum

EU-kommisjonen har siden lanseringen av den politiske målsetning for Single Market for Green Products Initiative1 og i Kommisjonens anbefalinger om metode dvs PEF-metoden (Product Environmental Footprint ) (COMMISSION RECOMMENDATION (2013/179/EU) (EUR-Lex – 32013H0179 – ...
Prosjektnr: 901670
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Dokumentasjon og testing av alternative materialer til plast

​Plastavfall brytes langsomt ned og utgjør en overveldende del av marin forsøpling. Den britiske “fish & chips”-næringen har nylig utfordret norske produsenter om å redusere plastforbruket på ombordfryst filet. Det brukes opp mot 3 meter plastfilm per kartong, og beregninger ...
Prosjektnr: 901669
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Alternative materialer til plast som er brukt til snurrevadtau og trålmatter

​I fiskerinæringen er materialer av syntetisk plast å anse som helt avgjørende for effektivitet og verdiskaping. Uansett fiskeri i verden finner man nesten utelukkende plastbaserte fangstredskaper. Nye og sterke, syntetiske materialer til produksjon av tråd, nett og tauverk (nylo ...
Prosjektnr: 901653
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Kartlegging av matsvinn i norsk sjømatindustri 2020

​BakgrunnEn tredjedel av all mat som produseres i verden blir enten ødelagt eller kastet. Dette tilsvarer 1,3 milliarder tonn mat hvert år. Dette er både et miljøproblem og en utfordring for klimaet. Å redusere matsvinn er et av hovedfokusområdene for bærekraft både globalt og i ...
Prosjektnr: 901592
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Helseeffekt av ketolinsyre (22:1n-11). Kostintervensjonsstudier i mus og mennesker

Fiskeinntak er vist å  redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer (K. He et al., Circulation (2004); A. König et al. Circulation (2004); A. Oudin et al., Lancet. (1989)). Dette underbygges også av epidemiologiske studier (K. He et al., Ci ...
Prosjektnr: 901577
Varighet: 2019 - 2021
Status: Avsluttet

Norwegian Responsible Fisheries Management – utvikling av norsk standard for bærekraftig fiskeri

I dag er det en erkjennelse at for å oppnå markedsadgang til våre viktigste markeder for sjømat er sertifisering av bærekraftige fiskerier nødvendig. Marine Stewardship Council (MSC) er i dag den dominerende og nærmest enerådende tilbyder av tredjepartssertifisering, med de forde ...
Prosjektnr: 901574
Varighet: 2019 - 2020
Status: Avsluttet

Konsekvenser av algesituasjonen i nord

​I mai 2019 oppstod en omfattende oppblomstring av mikroalgen Chrysochomulina leadbeatrii i deler av Nordland og Troms. Mikroalgen flyter fritt i vannmassene og blomstrer opp på våren. Normalt registreres den i lave konsentrasjoner men med ujevne mellomrom kan det oppstå oppbloms ...
Prosjektnr: 901550
Varighet: 2019 - 2020
Status: Avsluttet

Konsekvenser for norsk sjømatnæring av bortfall av EØS-avtalen

​Arbeidet vil peke på mulige konsekvenser av at EØS-avtalen bortfaller, hvilke scenarier som da er aktuelle, og hvordan de ulike scenariene vil slå ut for den norske sjømatnæringen. EØS-avtalen påvirker sjømatnæringen direkte og indirekte på mange ulike måter, og prosjektet vil b ...
Prosjektnr: 901528
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av fiske ved oppdrettsanlegg

​Det er stadig økende fokus på å sikre en effektiv utnyttelse av kystarealene som tilgodeser både fiskeri og havbruk. Dette kan oppnås ved å utnytte mulighetene som er knyttet til sameksistens og synergieffekter mellom tradisjonelt kystfiske og oppdrett. Studier har vist at under ...
Prosjektnr: 901532
Varighet: 2019 - 2019
Status: Avsluttet

Kartlegging av investeringer gjort av fiskeflåten, havbruksnæringen og fiskeindustrien

​Ny teknologi, økt vektlegging på bruk av fornybar energi, omstrukturering og økt automatisering i fiskeflåte og fiskeindustri og stor vekst i havbruksnæringen er utviklinger som former investeringer i marin sektor. Investeringer gir en pekepinn på hvilke sektorer som er i vekst, ...
keyboard_arrow_up