Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 566 prosjekter

Prosjektnr: 901643
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Konsistent slagbedøving ved bruk av Baader 101

På generelt grunnlag har det vist seg at når nytt utstyr settes inn i storskalaproduksjon av laksefisk kan dette by på ulike utfordringer. Ofte må utstyret tilpasses og optimaliseres før det fungerer helt etter intensjonene. Aktuelle variable kan være: innstilling av maskinpa ...
Prosjektnr: 901642
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Rød laks – genetiske effekter

Blek og eller ujevn rødfarge i laksemuskel er i økende grad rapportert som et kvalitetsproblem for norsk oppdrettslaks. Pigmentnivået har vært jevnt avtakende de siste årene, og i 2020 er det oppdrettere som rapporterer om de laveste pigmentnivåene som er målt i norsk oppdrettsla ...
Prosjektnr: 901641
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Komparativ analyse av norsk og global akvakultur med hensyn til fôreffektivitet, bærekraft og klimaavtrykk

​Norsk akvakultur er ledende innen oppdrett av laks og regnbueørret som en viktig og ikke minst svært verdifull del av den globale oppdrettsnæringen. Dersom vi holder oss til verdens saltvannsbaserte akvakultur, står Norge for nesten 11 % av den totale produksjonsverdien. Ser vi ...
Prosjektnr: 901624
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Smittemodell for ILA-virus HPR0

​I 2002 ble det rapportert at det finnes to hovedvarianter av ILA-virus. Den ene varianten isoleres alltid i forbindelse med sykdom og er en virulent (patogen) form av viruset (ILAV-HPR-deletert (HPRΔ)), hvor ett eller flere basepar er fjernet fra en hypervariabel region i segmen ...
Prosjektnr: 901622
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Bedøvelse av laks og ørret ved ultralav temperatur

Utviklingen i norsk havbruksnæring har i perioden 2000–2019 vært preget av stor vekst i mengde slaktet matfisk av laks, fra ca. 440 000 tonn i 2000 til ca. 1 300 000 tonn i 2019.  Slaktevolumet i enkelte slakteri har også økt fra ca. 20–30 tonn per dag i 2000, til ca. 200–40 ...
Prosjektnr: 901606
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Ringvirknings- og verdiskapingsanalyser i norsk sjømatnæring 2020-2022

Sjømatnæringen er blant landets største og sterkest voksende målt i både omsetning, sysselsetting og verdiskaping. Ved siden av direkte verdiskaping og sysselsetting i sjømatbedriftene, genererer sjømatnæringen også betydelige sysselsettings- og verdiskapingseffekter nedover i ve ...
Prosjektnr: 901604
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Ressursregnskap for forråvarer til laks og regnbueørret 2020

​Et økende behov for matproduksjon kombinert med økende krav til bærekraft og redusert klimaavtrykk, stiller stadig større krav til god utnyttelse av ressursene. For norsk akvakultur er det behov for å dokumentere hvordan ressursutnyttelsen utvikles over tid og i forhold til anne ...
Prosjektnr: 901603
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Lusekonferansen 2020

Lakselus er ett av de absolutt viktigste områdene for havbruksnæringen å dele erfaringer og kunnskap om, samt finne nye løsninger.Rensefiskkonferansen har siden 2012 etablert seg som en viktig årlige møteplass rundt kunnskap og erfaringsdeling knyttet til forebygging og kontroll ...
Prosjektnr: 901598
Varighet: 2019 - 2019
Status: Pågår

DNA barcoding bunnsediment: Tilleggsanalyser for prosjekt FHF-901092

​Prosjektet “High throughput eDNA surveys for benthic monitoring of salmon farms in Norway: A validation study” (FHF-901092)  har pågått siden ​​2015, med målsetting om å bidra til utvikling og validering av en ny, enklere, mer presis og raskere metodikk for å overv ...
Prosjektnr: 901595
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Monitorering og optimalisering av trenging av Atlantis laks ved hjelp av progressive helse og velferdsindikatorer/ Monitoring and optimising the crowding of Atlantic salmon using emerging health and welfare indicators (CrowdMonitor)

​Håndtering av oppdrettslaks innebærer typisk flere steg, f.eks. fasting (sulting), trenging, pumping og ulike former for behandling av fisken, f.eks. mekanisk avlusing. Hvert steg har sine egne spesifikke utfordringer og risikofaktorer for fiskens velferd og langsiktige helse. T ...
keyboard_arrow_up