Til innholdet

Prosjektbasen










Søk blant 776 prosjekter

Prosjektnr: 910401
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Ressursregnskap for fôrråvarer til laks og regnbueørret 2025 (Ressurs2025)

Ressursregnskap for fôrutnyttelsen i norsk oppdrett er viktig for at oppdrettsnæringen selv og myndigheter skal kunne gjøre gode valg som gir best mulig utnyttelse av ressursene. Slik informasjon er også viktig i kommunikasjon med media, forbrukere og miljøorganisasjoner. Ti ...

Prosjektnr: 910401
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Ressursregnskap for fôrråvarer til laks og regnbueørret 2025 (Ressurs2025)

Ressursregnskap for fôrutnyttelsen i norsk oppdrett er viktig for at oppdrettsnæringen selv og myndigheter skal kunne gjøre gode valg som gir best mulig utnyttelse av ressursene. Slik informasjon er også viktig i kommunikasjon med media, forbrukere og miljøorganisasjoner. Ti ...

Prosjektnr: 910113
Varighet: 2025 - 2026
Status: Pågår

Kunnskapssammenstilling om bekjempelse listeria i norsk og internasjonal næringsmiddelindustri

Prosjektet vil samle relevant informasjon rundt strategier mot listeria som anvendes nasjonalt og internasjonalt. Dette vil bidra til å gi sjømatnæringen oversikt over potensialet til ulike strategier som anvendes og hva som er den mest effektive teknologien for å forbygge lister ...

Prosjektnr: 910119
Varighet: 2025 - 2028
Status: Pågår

Utvikling av et hurtigdiagnostisk system for påvisning av Listeria monocytogenes i sjømatindustrien (NDx-ListeriaControl)

L. monocytogenes forårsaket en økonomisk byrde på 3,2 milliarder dollar i USA i 2018 på grunn av sykdom, tilbakekallinger og tapt produktivitet. I Norge har L. monocytogenes ført til gjentatte tilbakekallinger av røkt laks og annen sjømat, noe som er bekreftet av Mattilsynet. Dis ...

Prosjektnr: 910237
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Areal- og lokalitetstilgang for bærekraftig akvakulturproduksjon (ALBA)

Dette prosjektet forventes å ha stor nytteverdi for havbruksnæringen ved å bidra til at prosessene for å identifisere, planlegge og koordinere bruk av arealer for akvakulturproduksjon blir mer effektive, omforente, og bærekraftige i et langsiktig og helhetlig perspektiv. ...

Prosjektnr: 910105
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Innovasjon i havbruk: Barrierer og løsninger for forbedret teknologiutvikling (Innovasjonsløftet)

Prosjektet vil kunne ha stor næringsnytte ved å målrettet vise fram de viktigste barrierene som skaper høy risiko, samt hindrer effektiv og sikker utvikling av nye teknologiske løsninger. Næringen står overfor økte krav til bærekraft, effektivitet og konkurransekraft, noe som kre ...

Prosjektnr: 910179
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Brobygging – effektiv kunnskapsoverføring i havbruksnæringen (HavBroen)

Næringsnytten vil være summen av økt implementering av kunnskap, som følge av tiltak og arbeid utført i prosjektet. Fordi de ulike barrierene først blir kartlagt i prosjektets første fase, er det vanskelig å forutsi eksakte forslag til tiltak og den konkrete næringsnytten av den ...

Prosjektnr: 910268
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Dokumentasjon av mulig forekomst av kveis i muskel hos oppdrettstorsk

Resultatene fra kartleggingen av mulig kveisforekomst i filetene hos norsk oppdrettet torsk, kan gi grunnlag for søknader fra produsentene om unntak fra frysekravet for oppdrettstorsk. En sterk og robust utvikling av norsk torskeoppdrett vil sikre stabil og helårlig råstofftilgan ...

Prosjektnr: 910211
Varighet: 2025 - 2026
Status: Pågår

Kartlegging og vurdering av miljø- og ressurspåvirkning fra oppsamling til ulike bruksområder av slam (LCA Fiskeslam)

Fiskeslam er i dag en stor og lite utnyttet ressurs, samtidig som håndteringen av slam representerer en betydelig økonomisk kostnad og utfordring for den norske havbruksnæringen. Lovpålagte krav, forventinger om mer sirkulær ressursbruk og behovet for å sikre tilgang på viktige n ...

Prosjektnr: 902018
Varighet: 2025 - 2027
Status: Pågår

Vibrio splendidus som mulig primærårsak til sårutbrudd i lakseproduksjon på land

Bidra til å øke kunnskapen om V. splendidus sine primærpatogene egenskaper og hvorvidt isolat som påvises i ulike anlegg har samsvarende egenskaper. Ved å øke kunnskapen om bakterien vil det være et bidrag for næringen til å arbeide med målrettede tiltak. Mange oppdrettsaktører g ...

keyboard_arrow_up