Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 869 prosjekter

Prosjektnr: 901585
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Pris og kvalitet i førstehåndsmarkedet for hvitfisk

De fleste aktørene i hvitfisknæringen er enig om at det er liten sammenheng mellom kvalitet og pris for fersk torsk (og andre fiskeslag) landet av kystflåten. Dette er et problem ettersom prismekanismen i markedet ikke ser ut til å virke på en måte som premierer kvalitet. Da er d ...
Prosjektnr: 901582
Varighet: 2019 - 2022
Status: Pågår

Økt levendeleveranse av hyse fra snurrevadflåten

Selv om teknologiske fremskritt og fangsteffektivitet har økt de siste tiårene, står flere spørsmål vedrørende beste praksis og kvalitet for levendefangst og levendelevering av hyse, ubesvart. Tidligere forsøk utført av Nofima i samarbeid med Havforskningsinstituttet, har vist at ...
Prosjektnr: 901580
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Lakefrysing av hvitfisk

Ny fangstteknologi og økt fokus på korrekt fangstbehandling har bidratt til forbedret kvalitet på landet hvitfisk. Det er også gjennomført betydelig arbeid innen optimal tining av fisk. Begge disse faktorene er med på å øke kvaliteten på sluttproduktet. For å optimalisere kvalite ...
Prosjektnr: 901579
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Utvikling og uttesting av teknologi og prosesser for fjerning av tykkfiskbein i makrellfilet

FHF-satsingen “Pelagisk løft – økt bearbeiding av makrell” omhandler etablering av en effektiv og bærekraftig produksjon av makrellfilet for eksport til Japan og Korea. Omlag 80.000–120.000 tonn med rund makrell blir hvert år sendt til Kina for å produsere makrellfilet uten tykk ...
Prosjektnr: 901578
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Dokumentasjon av årsaker og tiltak mot korrosjon på fiskefartøy

Korrosjon er et problem forbundet med store kostnader og operasjonelle konsekvenser for fiskeflåten. Årsaken til korrosjonsskadene er sammensatt, men materialvalg, design og valg av korrosjonsbeskyttelse er generelt de viktigste faktorene. Korrosjon ser ut til å være et større pr ...
Prosjektnr: 901573
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Økonomiske og miljømessige konsekvenser av reguleringer og institusjonelle rammer for fiskeriene

Myndighetene må balansere ulike hensyn når de utformer fangstreguleringer og institusjonelle rammer for fiskeriene. I norsk fiskeriforvaltning har den miljømessige dimensjonen blitt høyt prioritert gjennom strenge adgangsbegrensninger og totalkvoter. Den økonomiske dimensjonen er ...
Prosjektnr: 901559
Varighet: 2019 - 2019
Status: Avsluttet

Kartlegging av tilgjengelig teknologi for automatisert vasking og rengjøring av produksjonsanlegg i norsk og europeisk næringsmiddelindustri

Det stilles stadig strengere krav til vask og renhold av næringsmiddelindustrien fra både norske og utenlandske myndigheter. Dette gjelder også norsk sjømatindustri der hensyn til mattrygghet stadig blir viktigere. Med økt fokus på renhold, økes også kostnadene for hver enkelt be ...
Prosjektnr: 901555
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Formidling av FoU innen konvensjonell sektor 2019

FHF har flere pågående FoU-aktiviteter innenfor konvensjonell sektor. Det legges stor vekt på å formidle resultatene fra disse aktivitetene til bransjen, både innenfor rammene av de enkelte FoU-prosjektene og gjennom samlinger. Dette vil legge et godt grunnlag for kommersiell utn ...
Prosjektnr: 901549
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for automatisk justering av sorteringsmaskin for pelagisk fisk

​Bakgrunn Satsingen “Fremtidens Pelagiske Fabrikk” omhandler teknologiutvikling på ulike ledd i produksjonskjeden av pelagisk fisk til konsum.Prinsippet for dagens sortering av fisk i ulike størrelsesgrupper baseres på at den minste fisken sorteres ut først og den største til slu ...
Prosjektnr: 901547
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for ettersortering av G6-makrell ved norsk pelagisk konsumanlegg

Pelagisk fisk sorteres i ulike størrelsesgrupper i stort tempo ved at fangsten løpende sorteres basert på at stor fisk sorteres fra mindre individer. Denne grader-teknologien skiller stor og liten fisk ut fra omkrets rundt buken – og ikke på vekt. Prinsippet bygger på sammen ...
keyboard_arrow_up