Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 866 prosjekter

Prosjektnr: 901582
Varighet: 2019 - 2022
Status: Pågår

Økt levendeleveranse av hyse fra snurrevadflåten

Selv om teknologiske fremskritt og fangsteffektivitet har økt de siste tiårene, står flere spørsmål vedrørende beste praksis og kvalitet for levendefangst og levendelevering av hyse, ubesvart. Tidligere forsøk utført av Nofima i samarbeid med Havforskningsinstituttet, har vist at ...
Prosjektnr: 901578
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Dokumentasjon av årsaker og tiltak mot korrosjon på fiskefartøy

Korrosjon er et problem forbundet med store kostnader og operasjonelle konsekvenser for fiskeflåten. Årsaken til korrosjonsskadene er sammensatt, men materialvalg, design og valg av korrosjonsbeskyttelse er generelt de viktigste faktorene. Korrosjon ser ut til å være et større pr ...
Prosjektnr: 901559
Varighet: 2019 - 2019
Status: Pågår

Kartlegging av tilgjengelig teknologi for automatisert vasking og rengjøring av produksjonsanlegg i norsk og europeisk næringsmiddelindustri

Det stilles stadig strengere krav til vask og renhold av næringsmiddelindustrien fra både norske og utenlandske myndigheter. Dette gjelder også norsk sjømatindustri der hensyn til mattrygghet stadig blir viktigere. Med økt fokus på renhold, økes også kostnadene for hver enkelt ...
Prosjektnr: 901555
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Formidling av FoU innen konvensjonell sektor 2019

FHF har flere pågående FoU-aktiviteter innenfor konvensjonell sektor. Det legges stor vekt på å formidle resultatene fra disse aktivitetene til bransjen, både innenfor rammene av de enkelte FoU-prosjektene og gjennom samlinger. Dette vil legge et godt grunnlag for kommersiell utn ...
Prosjektnr: 901549
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for automatisk justering av sorteringsmaskin for pelagisk fisk

​Bakgrunn Satsingen “Fremtidens Pelagiske Fabrikk” omhandler teknologiutvikling på ulike ledd i produksjonskjeden av pelagisk fisk til konsum.Prinsippet for dagens sortering av fisk i ulike størrelsesgrupper baseres på at den minste fisken sorteres ut først og den største til slu ...
Prosjektnr: 901547
Varighet: 2019 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for ettersortering av G6-makrell ved norsk pelagisk konsumanlegg

Pelagisk fisk sorteres i ulike størrelsesgrupper i stort tempo ved at fangsten løpende sorteres basert på at stor fisk sorteres fra mindre individer. Denne grader-teknologien skiller stor og liten fisk ut fra omkrets rundt buken – og ikke på vekt. Prinsippet bygger på sammen ...
Prosjektnr: 901543
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Økt kunnskap om Hysterothylacium aduncum i torsk, sei og hyse norske farvann med praktiske preventive tiltak

​BackgroundThe larvae of parasitic nematodes, particularly Anisakis, Pseudoterranova and Contracaecum species, in Norway collectively known as “kveis”, commonly occur in the viscera and muscle of many commercially important marine fish species, such as cod (Gadus morhua), saithe ...
Prosjektnr: 901542
Varighet: 2019 - 2022
Status: Pågår

Fangstkontroll i fisket etter kolmule

​InnledningKolmule har en utbredelse som strekker seg over store deler av Nord-Atlanteren. Gyte­området er vest/nord av de britiske øyer. Totalfangsten har variert mellom 1,3 og 1,5 millioner tonn de siste årene, hvorav den norske fangsten har vært på 300–500 tusen tonn. Det mest ...
Prosjektnr: 901540
Varighet: 2019 - 2020
Status: Pågår

Utvikling og implementering av fangsthåndteringsystem for kystfiskefartøy

​​Problemstillingen er knyttet til tråling med større kystfiskefartøy, eksempelvis i Nordsjøen og Skagerak hvor fangstene ofte er sammensatt av mer enn 20 arter. Fangsten selges gjerne på auksjon og det er derfor fokus på så høy kvalitet som mulig for å oppnå best mulig pris. Med ...
Prosjektnr: 901538
Varighet: 2019 - 2019
Status: Pågår

Pre-project: Improved productivity through innovation and proven methods

​BackgroundClipfish, dried salted cod or similar species, is one of the oldest cod products traded in the market and still has a status as high quality, favoured for its mature taste and texture. Like all other consumer markets, the market for this product is moving to ...
keyboard_arrow_up