Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 894 prosjekter

Prosjektnr: 901648
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Restverdier av aktive substanser ved bruk av rosmarinekstrakt som antioksidant til ferske og fryste makrellfileter

​I prosjektet “Kartlegging av oksidasjon i makrellfilet under fryselagring” (FHF-901199) ble det i rapporten Pelagisk løft: Oksidasjon i fryselagret japankuttet makrellfilet (Larssen, Wenche Emblem et al., Møreforsking, rapport MA18-6 (2018), vist at bruk av antioksidant (ros ...
Prosjektnr: 901646
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Nødstopp og varsling for økt sikkerhet i kystfiskeflåten

​Kystfiskere er særlig utsatt for ulykker og yrkesdød. Ved “mann over bord”-ulykker vil en elektronisk nødstopp hindre framdrift av fartøy og gjøre det enklere å ta seg om bord. Varsling ved mann over bord vil ytterlige øke sjansen for tidlig respons fra fartøy i nærheten, rednin ...
Prosjektnr: 901645
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Evaluering av næringsklare, fremtidsrettede CO₂-klippfisktørker til implementering

De fleste industrielle klippfisktørkene i Norge benytter kuldemedium i varmpumpesystemene som allerede i dag har begynt å bli faset ut i henhold til Klimaavtalen. Det er svært viktig at ny fremtidsrettet teknologi kommer på plass. CO2-systemer er aktuelle. Det eksisterer en god d ...
Prosjektnr: 901644
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Kartlegging av landingsmønster for torsk, sei og hyse i Norge

Det er viktig å få f​ram fakta om landingsmønsteret for torsk, sei og hyse gjennom året i Norge. Sentrale faktorer er fersk versus fryst, landinger i Nord-Norge kontra resten av landet osv. Basert på disse dataene kan næringen finne nye og gode løsninger for økt effektivitet og l ...
Prosjektnr: 901640
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Elektrifisering av kystfiskeflåten ved bruk av batterier og brenselceller

​Flere studier har vist at sjømat er et klimavennlig alternativ til mange landbaserte kjøttprodukter. Til tross for at sjømat relativt sett har lave klimautslipp, har også denne næringen potensiale for ytterligere reduksjon. Ulike sjømatprodukter har forskjellig miljøavtrykk avhe ...
Prosjektnr: 901639
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Dokumentere drypptap hos hvitfisk ved lagring og transport frem til produksjon

Ved produksjon og omsetning av fisk betales produktene etter vekt. Fisker får betalt etter landet kvantum og landanleggene får i andre enden betalt for sine produkter i produsert kvanta. Under produksjon av fiskeprodukter er det mange faktorer som kan påvirke kvalitet og utbytte. ...
Prosjektnr: 901638
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Studies on moisture levels in clipfish (cod and saithe) and methodologies applied by customs authorities (CLIPTURE) / Dokumentasjon av vanninnhold i klippfisk og saltfisk for eksport til Brasil (CLIPTURE)

​Brazil is one of the most important markets for the Norwegian clipfish industry. The Brazilian government made effective the new technical regulation for salted fish and clipfish by publishing the Instruçao Normativa nº1, do 15 de janeiro de 2019. Among others, this regulation l ...
Prosjektnr: 901630
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Utvikling av teknologi for automatisk trimming av makrellfilet

​FHF sin satsning “Pelagisk løft – Økt verdiskaping av makrell” omhandler bl.a. etablering av en effektiv og bærekraftig produksjon av makrellfilet for eksport til Japan og Korea. For at norsk produksjon av makrellfilet skal kunne konkurrere med produksjon i lavkostland som ...
Prosjektnr: 901628
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Kartlegge forekomst av kveis i hvitfisk i norske farvann gjennom året

​Norge eksporterte 370 000 tonn hvitfisk til en verdi av 15 milliarder kr i 2019. Blant disse er torsk (Gadus morhua) i særklasse og sto for 180 000 tonn til en verdi av over 10 milliarder kr. I likhet med andre marine fiskeslag er også torskefisker som regel infisert med la ...
Prosjektnr: 901621
Varighet: 2020 - 2022
Status: Pågår

Dokumentasjon og kunnskap om muggsopp og lukt i ulike faser av tørrfiskproduksjon

Tørrfiskproduksjon er basert på erfaring gjennom mange år. Fisken fanges i perioden februar til april og henges deretter på hjell ute for å tørke. Slik henger fisken i 3–4 måneder før den tas inn og tørkes videre på lager til den når et vanninnhold på ca. 21 %. Tørketiden fo ...
keyboard_arrow_up