Til innholdet

Prosjektbasen




Søk blant 901 prosjekter

Prosjektnr: 901654
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Ny teknologi for økt foredling og verdiskapning for avskjær fra salt- og klippfisk (FORREST)

​For å styrke konkurransesituasjonen til norsk salt- og klippfiskindustri må vi tilby nye produkter som tilfredsstiller dagens krav fra konsumentene. En måte å gjøre dette på er å vanne ut fisken i Norge og selge den i fryst tilstand i porsjonsstykker samt å utnytte avskjær til m ...
Prosjektnr: 901648
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Restverdier av aktive substanser ved bruk av rosmarinekstrakt som antioksidant til ferske og fryste makrellfileter

​I prosjektet “Kartlegging av oksidasjon i makrellfilet under fryselagring” (FHF-901199) ble det i rapporten Pelagisk løft: Oksidasjon i fryselagret japankuttet makrellfilet (Larssen, Wenche Emblem et al., Møreforsking, rapport MA18-6 (2018), vist at bruk av antioksidant (ros ...
Prosjektnr: 901646
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Nødstopp og varsling for økt sikkerhet i kystfiskeflåten

​Kystfiskere er særlig utsatt for ulykker og yrkesdød. Ved “mann over bord”-ulykker vil en elektronisk nødstopp hindre framdrift av fartøy og gjøre det enklere å ta seg om bord. Varsling ved mann over bord vil ytterlige øke sjansen for tidlig respons fra fartøy i nærheten, rednin ...
Prosjektnr: 901645
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Evaluering av næringsklare, fremtidsrettede CO₂-klippfisktørker til implementering

De fleste industrielle klippfisktørkene i Norge benytter kuldemedium i varmpumpesystemene som allerede i dag har begynt å bli faset ut i henhold til Klimaavtalen. Det er svært viktig at ny fremtidsrettet teknologi kommer på plass. CO2-systemer er aktuelle. Det eksisterer en god d ...
Prosjektnr: 901644
Varighet: 2020 - 2020
Status: Pågår

Kartlegging av landingsmønster for torsk, sei og hyse i Norge

Det er viktig å få f​ram fakta om landingsmønsteret for torsk, sei og hyse gjennom året i Norge. Sentrale faktorer er fersk versus fryst, landinger i Nord-Norge kontra resten av landet osv. Basert på disse dataene kan næringen finne nye og gode løsninger for økt effektivitet og l ...
Prosjektnr: 901640
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Elektrifisering av kystfiskeflåten ved bruk av batterier og brenselceller

​Flere studier har vist at sjømat er et klimavennlig alternativ til mange landbaserte kjøttprodukter. Til tross for at sjømat relativt sett har lave klimautslipp, har også denne næringen potensiale for ytterligere reduksjon. Ulike sjømatprodukter har forskjellig miljøavtrykk avhe ...
Prosjektnr: 901639
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Dokumentere drypptap hos hvitfisk ved lagring og transport frem til produksjon

Ved produksjon og omsetning av fisk betales produktene etter vekt. Fisker får betalt etter landet kvantum og landanleggene får i andre enden betalt for sine produkter i produsert kvanta. Under produksjon av fiskeprodukter er det mange faktorer som kan påvirke kvalitet og utbytte. ...
Prosjektnr: 901638
Varighet: 2020 - 2020
Status: Avsluttet

Studies on moisture levels in clipfish (cod and saithe) and methodologies applied by customs authorities (CLIPTURE) / Dokumentasjon av vanninnhold i klippfisk og saltfisk for eksport til Brasil (CLIPTURE)

​BackgroundBrazil is one of the most important markets for the Norwegian clipfish industry. The Brazilian government made effective the new technical regulation for salted fish and clipfish by publishing the Instruçao Normativa nº1, do 15 de janeiro de 2019. A ...
Prosjektnr: 901636
Varighet: 2021 - 2024
Status: Pågår

Kartlegging av optimalt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus

​Med et råstoffgrunnlag på over 1,5 millioner tonn fisk per år, er pelagisk sektor en betydelig aktør i norsk fiskerinæring. Mens de pelagiske artene makrell, lodde og sild i hovedsak anvendes til humant konsum, bearbeides kolmule og andre fiskeslag hovedsakelig til mel og olje. ...
Prosjektnr: 901634
Varighet: 2021 - 2022
Status: Pågår

Utvikling av effektive seleksjonssystem i pelagisk- og industritrål

​Innblanding av uønsket bifangst, herunder torskefisker, makrellstørje og ulike haiarter er en økende problemstilling innen trålfiske etter pelagisk fisk og industritråling. De fleste haiartene er rødlistet og bør av den grunn bli selektert skånsomt ut under tauing. Mangel på tek ...
keyboard_arrow_up