Klippfiskseminaret 2019
Klippfiskseminaret 2019
Fremtidsrettet bærekraftig klippfiskproduksjon i Norge den 19. september i Ålesund.
Klippfiskseminaret arrangeres av Sjømat Norge og FHF, og er klippfiskbransjens årlige viktige møteplass. Primært er det rettet mot produsenter og eksportører av saltfisk/klippfisk, men det er også relevant for myndigheter, forskningsmiljøer og virkemiddelapparat.
Tema som vil belyses er utfordringer og muligheter for klippfisken, samt presentasjon av det nyeste innenfor klippfiskforskningen.
Program
Lunsj
Klippfisk, utfordringer og muligheter
Nye Ålesund kommune: potensialer og utfordringer for næringsliv, og særlig klippfisk i regionen
Eva Vinje Aurdal, ordfører Nye Ålesund kommune
Førstehåndsomsetning og råstofftilførsel. Kan man gjøre alle til lags?
Samtale mellom Sveinung Flem - Surofi, Sverre Johansen - Sjømat Norge og bedrifter
Fortsatt gode utsikter for torskefiskeriene?
Bjarte Bogstad, forsker, Havforskningsinstituttet
Utslipp fra fiskeindustrien: utfordringer og kunnskapshull
Trude Nordli, Fagsjef miljø og helse, Sjømat Norge
Kaffepause
Produksjon og salg av klippfisk- viktige utfordringer og muligheter
Fremtidsrettet bærekraftig klippfiskproduksjon i Norge- FHFs prioriteringer og satsninger
Lorena Gallart Jornet, fagsjef FHF
Mateksportforskriften, miljø, emballering, ikke-konform produksjon og salt
Gunn Harriet Knutsen, Fagsjef miljø og helse, Sjømat Norge
Automatisk avemballering av frosne fiskeblokker, ett steg nærmere løsning
Kristoffer Iver Valkvæ, Prosess Industri AS
Utfordringene knyttet til kveis i Norge og eksportland, tolking av regelverk
Gunn Harriet Knudsen, fagsjef miljø og helse, Sjømat Norge, Lorena Gallart Jornet, fagsjef FHF
Kaffepause
Klippfiskeksport - utvikling globalt og muligheter i det afrikanske markedet
Trond Kostveit, Sjømatrådet
Hva vet vi om salt?
Grete Lorentzen, Seniorforsker NOFIMA
Svært lønnsomt med gjenbruk av salt – tekniske løsninger
Erlend Indergård, Forsker, SINTEF Ocean Oddgeir Berge, Prosess Industri AS
Slutt