Til innholdet

Næringsinnholdet i konvensjonelle produkter er nå dokumentert

Forskere har dokumentert næringsinnholdet i ulike hvitfiskarter av klippfisk og tørrfisk. Resultatene skal blant annet brukes til merking av produkter til EU og Brasil.

Klippfisk 3 Bud Foto LGJ

Næringsinnhold i klippfisk og tørrfisk har ikke vært oppdatert de siste tjue årene. For at forbrukerne skal vite hva de spiser, har merkekrav fra EU og Brasil ført til et FHF-prosjekt der forskere fra ANFACO-CECOPESCA har dokumentert obligatorisk informasjonen som trengs på etikettene.

Forskerne har analysert innholdet i klippfisk (torsk, lange, sei og brosme), saltfisk (torsk), utvannet klippfisk (torsk, lange, sei og brosme), tørrfisk (torsk, sei, lange, hyse), tørkede torskehoder, lutefisk og utvannet tørrfisk.

I tillegg har de målt mikrobiologiske parametre for matsikkerhet, organiske forurensende stoffer (dioxin og PCB) og tungmetaller i ulike hvitfiskslag.

– Resultatene gir et informasjonsgrunnlag som kan brukes internt i bedrifter, i tillegg til merking på produkter som skal eksporteres til EU og Brasil, sier fagsjef i FHF, Lorena Gallart Jornet.

Se faktaark for næringsinnhold i klippfisk til EU 

Se faktaark for næringsinnhold i klippfisk til Brasil,

Se faktaark for næringsinnhold i tørrfisk (EU) og sluttprodukter.

Bedrifter kan også se mer utfyllende analyseresultater ved rapport nummer 1, 2, 3.

keyboard_arrow_up