Til innholdet

10.01.2019

Aarskog innleder Lusekonferansen 2019

Årets konferanse starter med en status over lusesituasjonen langs hele kysten, innledet av Mowi med Alf Helge Aarskog.

Programmet gjenspeiler den høye aktiviteten det har vært og fortsatt er innen luseforskning. I tillegg har vi lagt stor vekt på at dette forum også skal brukes til å dele praktiske erfaringer. 

 

Hele programmet kan lastes ned her

 

Vi har forsøkt å lage en rød tråd når programmet ble satt opp. Vi begynner med det grunnleggende slik som kunnskap om lakselus i seg selv, for så å se på hvilke miljøfaktorer som påvirker lusa og lusepåslag og hvordan lusesituasjonen overvåkes. 

 

Spesielt vil vi her nevne at vi har et eget innlegg på skottelus. Dette er det Berit Seljestokken i Grieg Seafood som vil holde, og det vil både bli presentert erfaringer fra tidligere samtidig som hun skal informere om et nytt prosjekt på skottelus som er i oppstartsfasen. 

 

Dag to vil gå videre med å omhandle erfaringer og kunnskap om sonedeling og områdeorganisering i forhold til lusa, før vi går over til forebyggende tiltak mot lus og til sist kontrollerende tiltak. 

 

Det vil si helt til slutt har vi valgt å ha en paneldebatt hvor vi basert på våre tre dager sammen skal diskutere fremtidens lusekontroll og veien videre. 

 

Vel møtt, dette blir noen lærerike og spennende dager. Du kan lese mer om konferansen på FHFs hjemmeside her. 

 

Om du fortsatt ikke har meldt deg på er dette fortsatt mulig å gjøre. 

 

Meld deg på her

 

keyboard_arrow_up