Til innholdet
Fotokreditt: Samantha Bui, Havforskningsinstituttet

19.01.2022
Maja Bævre-Jensen

Havbruk

Behov for mer kunnskap om forebygging og kontroll med lus

Tiltak for kontroll med lakselus er krevende, og håndtering av laksen i forbindelse med avlusing kan være belastende for fisken. Det er derfor behov for nye skånsomme, effektive og miljøvennlige metoder for forebygging og kontroll av lus.

Del artikkel

Lakselus er en av de absolutt største utfordringene for havbruksnæringen. Lakselus er også det som regulerer videre vekst i havbruksnæringen. Løsningen på denne utfordringen ligger i stor grad i forskning og utvikling, og temaet er derfor det høyest prioriterte innen FHFs totale virksomhet, og har vært det i en årrekke. Nå lyser FHF ut nye midler til forebygging og kontroll av lakselus. Utlysningen innretter seg etter fire ulike målsettinger; hvor to av de går på oppsamling av lus som faller av under trenging og håndtering, en går på rensefisk som lusespiser og den siste går på å dokumentere effekt og fiskevelferd ved bruk av nye avlusningsmetoder.

Les hele utlysningen her

Lurer du på hvilke prosjekter FHF har igangsatt på lus tidligere? Det får du oversikt over på denne siden: Oppsummering lakselus

 

keyboard_arrow_up