Til innholdet

Søkeresultat

Ditt søk på bærekraft ga 129 treff

Vi fant 81 prosjekter

Prosjektnr: 901429
Varighet: 2017 - 2019
Status: Avsluttet

Dokumentasjon av sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring (SocSus)

De siste 20 årene har det kommet stadig flere initiativer for sertifisering knyttet til miljømessig bærekraft. Kundene, først og fremst supermarkedene, har i senere år begynt å etterspørre dokumentasjon også av sosial bærekraft. En viktig del av bakgrunnen for diskusjonen om ...
Prosjektnr: 901323
Varighet: 2016 - 2017
Status: Avsluttet

Krav til sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring

De siste 20 årene har det kommet flere og flere initiativer for sertifisering knyttet til miljømessig bærekraft. Marine Stewardship Council (MSC) har vært vesentlig innenfor villfisk, og norske fiskerier er miljøsertifisert i henhold til MSC etter påtrykk/krav fra markedet. Det n ...
Prosjektnr: 900273
Varighet: 2009 - 2013
Status: Avsluttet

Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø

FHF utarbeidde i 2008 ein handlingsplan for forskingsaktivitetar innanfor områda marknad, handel og konkurranse for perioden 2009–2012. Planen viste at det i næringa er eit uttrykt ønskje og behov for å styrke den forskingsbaserte kunnskapsbasen om den marknadsmessige betydninga ...
Prosjektnr: 901641
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Komparativ analyse av norsk og global akvakultur med hensyn til fôreffektivitet, bærekraft og klimaavtrykk

​Norsk akvakultur er ledende innen oppdrett av laks og regnbueørret som en viktig og ikke minst svært verdifull del av den globale oppdrettsnæringen. Dersom vi holder oss til verdens saltvannsbaserte akvakultur, står Norge for nesten 11 % av den totale produksjonsverdien. Ser vi ...
Prosjektnr: 900723
Varighet: 2012 - 2015
Status: Avsluttet

Økt bærekraft i lakseoppdrett ved å løse flaskehalser i oppdrett av triploid laks / Solving bottlenecks in triploid salmon production - a way to strengthen the sustainability of the salmon aquaculture industry

Rømt oppdrettslaks kan være en miljøtrussel, siden denne kan gyte med villaks og påvirke villfiskstammene genetisk. Den eneste metoden for å produsere steril fisk som i dag kan brukes kommersielt, er triploidisering. En vanlig fisk er diploid, det vil si at den har ett sett arvem ...
Prosjektnr: 901255
Varighet: 2016 - 2018
Status: Avsluttet

Bærekraftindikatorer i norsk havbruk

Det er både gjennom eksisterende reguleringer og føringer for utvikling av næringen forutsatt at havbruksnæringen skal være bærekraftig før videre vekst tillates (Meld. St. 16 (2014–2015)).   Bærekraft skal i henhold til internasjonale og nasjonale føringer baseres på tre p ...
Prosjektnr: 901653
Varighet: 2020 - 2021
Status: Pågår

Kartlegging av matsvinn i norsk sjømatindustri 2020

​BakgrunnEn tredjedel av all mat som produseres i verden blir enten ødelagt eller kastet. Dette tilsvarer 1,3 milliarder tonn mat hvert år. Dette er både et miljøproblem og en utfordring for klimaet. Å redusere matsvinn er et av hovedfokusområdene for bærekraft både globalt og i ...
Prosjektnr: 901139
Varighet: 2015 - 2016
Status: Avsluttet

Bærekraftbarometer for norsk havbruksnæring: Forprosjekt

Det er både gjennom eksisterende reguleringer og føringer for utvikling av næringen forutsatt at havbruksnæringen skal være bærekraftig før videre vekst tillates (jf. Meld. St. 16 (2014–2015). Bærekraft skal i henhold til internasjonale føringer baseres på tre pilarer: økonom ...
Prosjektnr: 901524
Varighet: 2018 - 2020
Status: Ferdig faglig og økonomisk

Klimaregnskap for norsk sjømatnæring

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Da målene ble vedtatt i 2015 var det med en ny forståelse for at økonomi, ulikhet og miljø påvirker hverandre. FN ønsker å finne løsninger som balansere ...
Prosjektnr: 901375
Varighet: 2017 - 2020
Status: Ferdig faglig og økonomisk

Kartlegging av mengder og årsaker til matsvinn i sjømatnæringen

Norge har forpliktet seg til å følge opp FNs bærekraftmål, herunder delmålet om å halvere matsvinnet innen 2030. Matbransjen signerte 23.06.2017 en forpliktende bransjeavtale om reduksjon av matsvinn med Klima- og miljødepartementet og fire andre departementer. Sjømat Norge, ...
keyboard_arrow_up