Til innholdet

Verdifulle resultater og veileder for økt konroll med Listeria

Et FHF-prosjekt som har gått over fire år er nå avsluttet, og er et viktig bidrag i arbeidet for bedret kontroll med Listeria.

listeriasak_900521

Prosjektet "Tiltak for økt kontroll med Listeria i laksenæringen" har vært et prosjekt der næringsaktører har vært tett involvert, og prosjektet har derved gitt betydelig direkte konkret nytte for aktører i arbeidet med kontroll med Listeria i egen virkeomhet.

På bakgrunn av kunnskapen samlet gjennom prosjektet har det blitt laget en veileder: Veiledning for forebygging, overvåking og fjerning av Listeria i laksenæringen. Veilederen beskriver viktige tiltak og løsninger for å oppnå økt kontroll med Listeria i laksenæringen innenfor områdene forebygging, overvåking og fjerning av Listeria i prosesseringsanlegg for laks. Veilederen vil være et hjelpemiddel for å utøve mårettet arbeid og prioritere tiltak mot Listeria i produksjonsanlegg.

Kort oppsummert har prosjektet:
* Satt søkelys på Listeria i norsk laksenæring
* Bidratt med arenaer for diskusjon og utveksling av erfaringer mellom næring,
   Mattilsynet, forskningsmiljø¸ og servicebedrifter.
* Framskaffet kunnskap og dokumentasjon som grunnlag for målrettet, risikobasert
   og kostnadseffektiv overvåking og bekjempelse av Listeria
* Utarbeidet en veileder som hjelpemiddel for Listeria-arbeidet i eget anlegg

 

Informasjon om prosjektet, rapporten og veilederen finner du her

keyboard_arrow_up