Til innholdet

Masterplan med gode signaler

Statsminister Erna Solberg og fiskeriminister Elisabeth Aspaker lanserte Masterplan for marin forskning i Tromsø i dag. Flere riktige signaler mener FHF.

masterplan

Det bra at regjeringen satser på forskning og utvikling, og prioriterer sjømatsektoren, slik den og har sagt i langtidsplanen for forskning og høyere utdanning.
Men det skulle nesten bare mangle.
At Norge må satse på den marine sektor for fremtiden og at forskning og utvikling er viktig for bærekraftig vekst og verdiskaping tror vi snart hele landet har forstått.

I tillegg til at Masterplanen vel kan tolkes som økt offentlig satsing på marin FoU fremover er det noen momenter som er verdt å kommentere.

Interessant er hvordan Masterplanen tydeliggjør roller og ansvar, og derved et fungerende samspill mellom offentlig FoU-innsats, og næringens egen.

Og ikke minst at man ikke kun retter en utfordrende pekefinger mot næringen , og at nå må den satse mer etc.

I flere kapitler står det:
«Regjeringen vil legge til rette for at næringen kan styrke sin innsats, gjennom….».
Det synes å være en fornuftig tilnærming.

Masterplanen vektlegger også hvordan forskningen må komme til konkret anvendelse, at den skaper innovasjon og skaper verdier.
Det er i kjernen på hva FHF er opptatt av hver eneste dag i vår egen FoU-innsats.

For FHF konkret nevner Masterplanen at regjeringen ønsker strategisk samarbeid mellom Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og FHF om å utarbeide felles strategier på enkeltområder.
Det er en invitasjon FHF mottar med glede, og vi har konkret dialog mellom de tre partene der det vil bli adressert.

keyboard_arrow_up