Til innholdet

Setter sjømatnæringen på matkartet

NCE Seafood Innovation Cluster i Bergen setter næringen på matkartet i oktober, og det trengs.

sgs_2015_banner_bilde

Bergensmiljøet Seafood Innovation Cluster ble tildelt status som Norwegian Center of Expertise av regjeringen før sommeren, og har hatt en svært aktiv og positiv startfase.

Når de nå arrangerer Sustainable Growth Summit i Bergen 29. og 30. oktober gir de et viktig bidrag til et helt nødvendig arbeid med å gi næringen den plass i samfunnet den fortjener.
Det er et høyprofilert arrangement, i samarbeid med Stockholm Recilience Center, og med profilerte foredragsholdere som Gunhild Stordalen, Rasmus Hansson og Lisa Emila Svensson fra EU-kommisjonen.

Temaet for konferansen er bærekraftig matproduksjon for fremtiden, og nettopp her setter man næringen inn i rett rolle. For er det noe det norske samfunnet trenger å forstå bedre, så er det at når det gjelder Norge som matprodusent, så er det maten fra havet som gjelder. Og når det gjelder hvor fremtidig protein skal hentes fra, så er det fra havet. Og om det er et felt i fremtidig matproduksjon der Norge definitivt kan gi et stort bidrag, ja så er det nettopp mat fra havet, enten som oppdrettet fisk, som villfisk, eller andre næringsmidler vi enda ikke har tatt i bruk.

NCE Seafood Innovation Cluster gir derfor med en så høyt profilert konferanse et viktig bidrag til arbeidet med å gi vår næring den plass den fortjener.

Informasjon om konferansen om påmelding finner du her

keyboard_arrow_up