Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

900020

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900020
Status: Avsluttet
Startdato: 01.01.2008
Sluttdato: 31.01.2009

Bulk to business: Fra innovasjon til implementering i pelagisk sektor

forstår det slik som at prosjekt 433073 er foregående til dette (Tonje)
Prosjektets hovedformål er, å skape felles plattform for den pelagiske sektor, ved å sikre dens bæredyktighet. Dette skjer ved, å sikre implementering av tidligere gjennomførte FHL – Pelagisk Forum prosjekter, slik som Pelagisk Forretningsplan . Denne inneholder elementene: Internasjonalisering, Foredlingsgrad, SPC, Forretnings- og utviklingsnettverk samt E – handel og sporbarhet.

Men for å sikre den felles plattform skal det parallelt med selve forretningsplanen arbeides med FHF sine 7 punkts strategiplan, med fokus på:

1. Markeder

2. Fortrinn

3. Produkter

4. Kvalitet

5. Produksjonsstyring

6. Effektivitet

7. Bærekraft

Denne 7 punkts strategiplan skal innarbeides i forretningsplanen og hvor FOU miljøene inndras i f. eks utviklingen, behovsdefinering, med mer.

Det sekundære formål med prosjektet er å utfylle rollen som implementeringsfacilitator samt koordinering av prosjektet.

Prosjektet inngår som en del av prosjektet ”Handlingsplan for lønnsom verdiskaping i pelagisk sektor” som ble utarbeidet i 2004, og som avdekket barrierer som hindret positiv utvikling i pelagisk sektor.

Lønnsomhet i pelagisk landindustri er lav, mens flåten tjener godt.

Forsker Audun Iversen fra Fiskeriforskning har i rapport "Pelagisk verdiskaping" dokumentert at i perioden1994 - 2004 et det et regnskapsmessig overskudd på ca 5 milliarder kroner. 85 % av dette, eller ca 4,25 milliarder, hvnet hos flåteleddet, mens 15 % gikk til mel- og oljesektoren.

Utviklingen i perioden fra 2004 - 2008 har ikke bedret den øknomiske situaasjonen for landindustrien.

Pelaisk råstoff har en potensiel økt verdiskaping/nytteverdi i plagisk landindustri på minimum 500 milloner NOK .
Avtalepartene har sammen gjennomgått de tidligere gjennomførte FHF/ FHL - Pelagisk Forum prosjekter. Denne gjennomgang har resultert i utarbeidelsen av et fellesprosjekt benevnt ”Bulk to Business – Fra Innovasjon til implementering.
(Se også omtalt mål og nytteverdi)

FHF er prosjekt eier og FHL – Pelagisk Forum gjennomfører prosjektet på vegne av FHF, og en representant fra FHL – Pelagisk Forum skal være prosjektleder. I Enavigo Consult AS ledes og koordineres prosjektet av Steen Gregers Pedersen
Arbeidsmetoden i prosjektet vil være utstrakt dialog og møteaktiviteter med aktører i den pelagiske verdikjeden som kan bidra til utvikling i pelagisk sektor.
keyboard_arrow_up