Til innholdet

Enkelte eldre prosjekter i databasen, særlig fra før år 2008, kan fremstå med mangelfull informasjon på grunn av overgang til nytt nettsted. Vi jobber fortløpende med forbedringer, skulle du oppdage feil, ikke nøl med å ta kontakt med prosjektansvarlig hos oss.

Prosjektnummer

333033-11

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 333033-11
Status: Avsluttet
Startdato: 04.04.2006
Sluttdato: 10.10.2006

Speedsjarker i norsk fiskeri- muligheter og begrensninger- brukerundersøkelse - fase 1 (del ENØK05)

  • Speedsjarker i norsk fiskeri
    SINTEF-rapport "Speedsjarker i norsk fiskeri". SINTEF Fiskeri og havbruk. Forfattere: Halvard L. Aasjord og Roar Pedersen
Energiøknomisering: Prosjekt for å utarbeide en veileder for fiskere som skal anskaffe seg ny sjark (speedsjark)
Målsetning:
Prosjektet tar sikte på å komme fram til en veiledning for fiskere som skal eller er i ferd med å planlegge anskaffelse av ny sjark, inkludert speedsjark.

Prosjektbeskrivelse:
For å gjøre det enklere for folk å balansere forskjellige behov og ønsker når en ny sjark planlegges, har Teknologiforum og FHF i samarbeid med SINTEF Fiskeri og havbruk gjennomført en brukerundersøkelse blant fiskere og båtbyggere. Prosjektet ser på de sjarktypene som er tilgjengelige i dag, og presenterer en oversikt over hva som er under prosjektering. Island er speedsjarkens ”hjemland”, og det er nødvendig både å se på hvorfor en har gått over til utelukkende hurtiggående fartøy der borte, og hvordan man vurderer utviklinga framover. Blant annet vil det være viktig å klarlegge hvilken type båt som passer best til de forskjellige fiskeriene som drives med mindre fartøy i Norge. Helse, miljø og sikkerhet vil stå sentralt, ikke minst med tanke på ulykkestallene blant sjarkfiskere. Resultatene fra brukerundersøkelsen er oppsummert på en måte som gjør dem tjenlig som veiledning for norske fiskere som tenker på eller er i ferd med å planlegge anskaffelse av ny båt.

Prosjektet er samfinansiert av Innovasjon Norge og FHF og inngår i tiltakspakken for Energiøknonomisering 2005.

Kontakt person:
keyboard_arrow_up