Til innholdet

FHF-prosjekt dokumenterer salgsargumenter for norsk makrell

Ny analyse av fettmarmorering i norsk makrell gir sterk dokumentasjon på viktige salgsargumenter og blir konkret salgsverktøy for aktører i næringen.

fettmarmorering_bilde

Fettinnhold har alltid vært et viktig kriterium for makrellen.
Fettinnhold er viktig for både helse-, smaks- og konsistens-argumentet for norsk makrell. Det er og en viktig grunn til at den foretrekkes fremfor Stillehavsmakrell i det viktige japanske markedet.

Derfor er markedet bevisste på det, og makrell med høyere fettgehalt gir som oftest høyere pris.

I et nylig avsluttet FHF-prosjekt har NIFES i samarbeid med Universitetet i Bergen gjort en helt ny dokumentasjon på hvordan fettet fordeler seg i fiskekjøttet, i de forskjellige fangstperioder og relatert til forskjellig fettinnhold.

Det er brukt en MR-teknologi som ellers brukes på analyser av laboratoriedyr, som gir et visuellt bilde av hvordan fettmarmoeringen skjer.

Dette gir ikke bare veldig gode visuelle bilder på et viktig salgsargument, men det er også en type faktabasert vitenskapelig tilnærming som skaper interesse i de viktige makrell-markedene som Japan og Korea.

Derfor har FHF trukket "næringsnytte" helt ut i dette prosjektet, og produsert et engelskspråklig fakta-ark med denne dokumentasjonen, eom er egnet som konkret salgsverktøy for norske aktører når de møter markedet.

"Vi er alltid opptatt av at FHF-prosjekter skal gi så konkret næringsnytte for aktørene som mulig" sier Lars Lovund, fagsjef i FHF " og særlig mer konkret og næringsnyttig enn et konkret salgsverkøy kan det nesten ikke bli".

 

Fakta-arket på engelsk og informasjon om prosjektet finner du her

 

 

keyboard_arrow_up