Til innholdet

Pallesplitter snur paller automatisk

Næringen har utviklet en pallesplitter, som snur pallene automatisk etter at de har blitt transportert til et pelagisk anlegg.

← Se flere resultater
Prosjekt:
901291

For å redusere kostnaden ved transport av nye paller fra palleprodusent til kunde, blir hver andre palle snudd «opp ned» og lagt inn i hverandre. Slik reduseres volumet, og det er derfor en veldig miljømessig og transportøkonomisk måte å transportere tompaller på.

Når pallene ankommer det pelagiske anlegget, må imidlertid annenhver palle snus, som er et tungt og manuelt arbeid. Næringen har derfor ønsket å få pallevendingen automatisert, og truck-kjøringen redusert, som kan gi en god effekt både på miljøet og HMS.

Har lagd protype med gode resultater

I prosjektet «Utvikling av teknologi for splitting av paller fra transportstabel til single rettvendte paller benyttet i pelagisk industri» har derfor Optimar og Brødr. Sperre jobbet sammen for å utvikle en maskin som automatisk kan splitte paller fra transport-stabel, til singel rettvendte paller.

Sammen har de lagd en protoype som kan splitte 80-90 paller i timen. Prototypen ble testet inne på Brødr. Sperres hovedanlegg på Ellingsøy, rett før makrellsesongen begynte.

Pallesplitteren fikk deretter prøvd seg i reell produksjon i løpet av sesongen, med gode resultater. Næringen selv mener pallesplitteren er til stor nytte, og gjør jobben den skal. Arbeidsmiljøet er også forbedret ved at ensformig og tungt arbeid i støyende og ensformige omgivelser er redusert, i tillegg til risiko for skader knyttet til pallesnuing.

Pallesplitteren er designet for å passe inn i alle typer palleteringslinjer. 

keyboard_arrow_up