Til innholdet

Prosjektnummer

900270

Prosjektinformasjon

Prosjektnummer: 900270
Status: Avsluttet
Startdato: 05.06.2009
Sluttdato: 07.06.2009

Sjømatfestivalen i Oslo 2009: Profilering av hvalkjøtt

Det ble satt opp en demo-stand, leid av Norges Småkvalfangerlag. Det ble delt ut smaksprøver i tre dager under festivalen. Myklebust Trading AS delte også ut smaksprøver fra sin stand. På begge standene var det et godt utvalg av brosjyrer og informasjonsmateriell.
Smaksprøvene bestod av røkt hvalkjøtt og sashimi, rått kjøtt med soyasaus. Det ble også delt ut hvalgryte.
 
Konklusjonen i rapporten etter standdeltagelse på Sjømatfestivalen i Oslo er:
 
- At folk liker hvalkjøtt og ønsker å bruke det om det hadde vært mer tilgjengelig.
- De trenger informasjon om råvaren, og hvordan den skal behandles.
- Denne typen stand er absolutt avgjørende for å øke konsumet av hvalkjøtt på det norske markedet.
- Det må lages infomateriell på engelsk.
Hvalnæringen har store utfordringer i tiden framover. Dette skyldes at interessen for både å fangste hval og omsette hvalkjøtt har blitt mindre og mindre de siste årene. Hvalbestanden er økende og spiser av samme næringskjede som norsk fiskerinæring høster av.
Formålet med prosjektet er å informere om dette råstoffets ernæringsmessig effekter og de fortrinnene det har under Sjømatfestivalen i Oslo fra den 5.-7. juni 2009.
Sjømatfetivalen planlegger for at 100.000 personer vil besøke festivalen. Det forutsettes  at en stor del av de besøkende kommer til å besøke standen for å få generisk informasjon om hvalkjøtt.
Med utgangspunkt i de behov og de utfordringer næringen står overfor er dette en kostnadseffektiv anledning til å informere om denne råvarens beskaffenhet og egenskaper.
I forbindelse med Sjømatfestivalen i Oslo fra den 5.-7. juni 2009 ønsker søkeren å informere om hvalkjøtt på Rådhuskaia i Oslo i samarbeid med andre aktører som omsetter retter av hvalkjøtt.
Det vil bli utarbeidet en egen rapport om prosjektet.
keyboard_arrow_up